[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ice-Pick Lodge forums • The game is too laggy on high end PC, please help.
It is currently 06 Aug 2020, 09:44
Author Message
PostPosted: 04 Jan 2012, 09:16 
Offline

Joined:

04 Jan 2012, 09:13

Posts: 3

I just downloaded the game from Steam and the moment I start a game and am able to move the game starts lagging a lot, very few frames per second.

I have to following PC with up-to-date drivers on everything:

Intel Core i7 2600k
12 GB RAM
nVidia GTX 580
Gigabyte GA-Z68XP-UD3 motherboard
Windows 7 Ultimate 64

I have run some pretty demanding games maxed out with good results so I don't know what's causing it. Temperature on CPU and videocard seem to be ok and within safe limits.

When I run The Void on lowest settings the frame rate seems to be ok, but I should be able to max it with my PC. Any ideas on how to fix this? Oh, I'm using a 1920x1080 monitor BTW.

Edit: The game is also choppy in lowest settings, I just retested it. Could it be the game is not detecting my video card? When I click Autodetect it says "Failed to choose optimal presets for your video card. Minimum settings were selected.".


 Profile  
Quote  
PostPosted: 08 Jan 2012, 07:40 
Offline
User avatar

Joined:

22 Aug 2011, 11:50

Posts: 53

Location: Yani's House

Most games fail to properly detect a video card, so i don't think that's the problem.

What resolution are you running the actual game at? If I remember correctly, it doesn't support very high monitor resolutions very well. That might be at least part of your problem.


 Profile  
Quote  
PostPosted: 03 Apr 2012, 23:28 
Offline

Joined:

04 Jan 2012, 09:13

Posts: 3

Thanks a lot for your reply barkera. I started trying to play the game in 1920x1080. After reading your comment I tried playing it with other resolutions with no improvement. I have tried playing it on lowest settings with no luck. Has anyone experienced similar problems? Any ideas how I could make it work?


 Profile  
Quote  
PostPosted: 07 Apr 2012, 16:08 
Offline
User avatar

Joined:

22 Aug 2011, 11:50

Posts: 53

Location: Yani's House

Maybe give compatibility mode for XP/Vista a shot?

Also, I did a search and this guy had some lag problems (among other stuff) too:

viewtopic.php?f=28&t=9574&hilit=lag

One suggestion was to disable something in Steam. What ultimately solved it for him was updating his drivers.


 Profile  
Quote  
PostPosted: 18 Jun 2012, 02:41 
Offline

Joined:

04 Jan 2012, 09:13

Posts: 3

I can't thank you enough for the help mate! Thank you for taking the time to answer. I can play now, I'm guessing it was the drivers (I had to update them a few weeks ago to play Diablo 3). I had to play a little with the game video configuration but in the end I 'm able to play just fine!


 Profile  
Quote  
PostPosted: 13 Jul 2013, 08:09 
Offline

Joined:

13 Jul 2013, 07:51

Posts: 2

Same problem I was facing too. Then change my antivirus version on Vista.
You just do the same and Open up your Catalyst Control Center and force a lower level of AA.


http://underwater-hotel-dubai.com/ | malaysia airline system


 Profile  
Quote  
Display posts from previous:  Sort by  



[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron